Sunday, June 4, 2017

ကမ႓ာေက်ာ္မဲ့ျမန္မာအစားအစာ


က်ေနာ္ကျမန္မာအစားအစာတစ္ခုႏွစ္ခုကိုကမ႓ာေက်ာ္ေစခ်င္တယ္--ကိုရီးယားဆိုရင္ကင္ခ်ီ၊ဂ်ပန္ဆို ဆူရွီ၊ ထိုင္းဆိုရင္ တြန္ယမ္နဲ႔ Gao pad khrapow အိႏၵိယဆိုရင္ပူရီ တိုရွည္၊ အဲလို signature dishes ေတြအသီးသီးရွိၾကတယ္-
-ျမန္မာမွာလည္း signature dishes ေတြရွိပါတယ္ဒါေပမဲ့ standard တစ္ခုရွိေစခ်င္တယ္ consistence ျဖစ္ေစခ်င္တယ္ -- ဥပမာ ထိုင္း dishes ျဖစ္တဲ့ၾကက္သားပင္စိမ္း ( ေခါင္ပက္ခရာပို) ဆိုရင္ ဘယ္Food court မွာစားစားဒီပုံစံ ဒီအရသာပဲ-- 
ဟသၤာတ မုံဟင္းခါးမွေကာင္းတယ္--ေတာင္ငူမုံဟင္းခါးမွာအရသာရွိတယ္ --ဆိုတာမျဖစ္သင့္ဘူး--standardization ရွိသင့္တယ္ လိုယူဆပါတယ္-- ဟသၤာတမုန္ဟင္းခါးက ငွက္ေပ်ာအူမပါဘူး- ငါးသေလာက္ဥ နဲ႔ခ်က္တယ္--ဒါမ်ိဳးလည္းမျဖစ္ေစခ်င္ဘူး--ငါးက်ဥ္းငါးခူ နဲ႔ခ်က္ရမယ္ ငွက္ေပ်ာအူထည့္ရမယ္ စတာေတြကို စီးပြားကူးသန္းကစါးသုံးသူေရးရာဌာန က standardised မလုပ္သ့င္ဘူးလား?
ေမာင္တိုင္ပင္
၁၇-၀၅-၂၀၁၇

No comments: