စပါးေစ့ကိုအခြံခြာလိုက္ရင္အထဲမွ ာလုံးတီးဆန္ရွိတယ္။ စပါးက၂ပိုင္းရွိတယ္လို႔ေျပာလို ႔ရတယ္။တစ္ခုနဲ႔ေလ်ာ့တိေလ်ာ့ရဲခ်ိတ္ဆက္ထားတာျ ဖစ္တယ္။ဒါေၾကာင့္စပါးခြံထိပ္ႏွ စ္ဖက္ကိုတနည္းနည္းနဲ႔ဖိညႇစ္လို က္ရင္ေလ်ာ့ရဲစြာခ်ိတ္ဆက္ထားတဲ့ စပါးခြံ၂ပိုင္းဟာကြာထြက္သြားၿပီ းအတြင္းကလုံးတီးထြက္လာတယ္။လုံးတီးအေပၚရံအလႊာဟာဖြဲႏုေတြပါ ပဲ။ဆန္ကိုဆန္အခ်င္းခ်င္းပြတ္လို က္ရင္ျဖစ္ေစ၊ေက်ာက္နဲ႔ပြတ္လိုက္ ရင္ျဖစ္ေစဖြဲႏုအလႊာကိုပြတ္တိုက္ သလိုျဖစ္ၿပီးျဖည္းျဖည္းခ်င္ကြ် တ္သြားပါေလေရာ။ ခ်ဳပ္ေျပာရရင္ဆန္ျဖဴနဲ႔ဆန္ကြဲေ တြရေရာ။ဆန္ရဲ႕ဓါတုေဗဒဖြဲ႕စည္းမႈကိုေလ့ လာၾကည့္ရင္ေကာ္ဓါတ္အမ်ားစုနဲ႔အျ ခားပ႐ိုတိန္း၊အဆီဓါတ္၊ဗီတာမင္ဘီဓါတ္အခ်ိဳ႕တို႔နဲ႔ဖြဲ႕စည္းတည္ေ ဆာက္ထားတာပါ။ေကာ္ဓါတ္ကိုအေသးစိ ပ္ထပ္မံၿပီးခြဲျခားစိတ္ျဖာၾကည့္ရင္အမိုင္လိုစ္ amylose နဲ႔ အမိုင္လိုပက္တင္း amylopectin ဓါတ္ေတြပါဝင္တယ္လို႔ဆိုႏိုင္ပါ တယ္။ဆန္အမ်ိဳးအစားတစ္ခုကိုေလ့လာ ၾကည့္လို႔ အမိုင္လိုစ္ပါဝင္မႈမ်ားေနရင္ဆန္ ဟာထမင္းအျဖစ္က်က္သြားရင္ ဖြယ္တတ္ပါတယ္။ အမိုင္လိုစ္ပါဝင္မႈမ်ားေနရင္ ထမင္းအျဖစ္ေရာက္သြားရင္ ေစး တတ္ပါတယ္။ဆန္အမ်ိဳးအစားတစ္ခု စားေကာင္းျခင္း စားမေကာင္ျခင္းေတြဟာအမိုင္လိုစ့္ ဓါတ္ပါဝင္မႈအနည္းအမ်ားေပၚတြင္သာမက ကစီဓါတ္ေစးကပ္ျခင္းညီၫြတ္မႈ Gel consistency အေပၚမွာလည္းမူတည္ပါတယ္။
ဆန္ရဲ႕ ႐ူပအရည္အေသြးဟာအေပၚရံၾကည့္လိုက္ ရင္တူသေယာင္ေယာင္ရွိေပမဲ့ ဓါတုအရည္အေသြးကေတာ့အမ်ားႀကီးကြဲျ ပားျခားနာႏိုင္ပါတယ္။ အခုတေလာဆန္အတုေပၚတယ္ေပၚတယ္ဆို ၿပီး facebook ေပၚမွာတင္လာတာေတြ႕ပါတယ္။ဆန္အတု ဆိုေတာ့ ဆန္အေၾကာင္းအေသးစိပ္မသိၾကသူေတြက ပလတ္စတစ္ဆန္လား-- ဆန္အတုလား-- ဆိုၿပီးမိမိထင္ရာျမင္ရာေတြေရး ၾကပါတယ္။တစ္တန္ကို အေမရိကန္ေဒၚလာ ၈၀၀ ေလာက္ေပါက္တဲ့ဆန္ကို ၂၅၀-၃၀၀ ေလာက္ေပါက္တဲ့ ဆန္နဲ႔ေရာစပ္ႏိုင္ပါတယ္။ေရာစပ္ၿပီး reprocessing plant မွာအျဖဴျပန္ဖြတ္လိုက္ရင္ဆန္ဟာ homogenous တသားတည္းျဖစ္သြားႏိုင္ပါတယ္။ အိပ္အလယ္ေလာက္နဲ႔ေအာက္နားေလာက္ မွာခပ္ဆင္ဆင္တူတဲ့ဆန္အေရာကိုထည့္-- အေပၚမွာေတာ့အေကာင္းစားဆန္ထည့္လို က္ရင္ ဆန္အေကာင္းစားေစ်းနဲ႔ေရာင္းႏိုင္ပါမယ္။ ကရိကထ ခံၿပီးပလတ္စတစ္ဆန္လုပ္--ေကာ္ဓါ တ္ ကိုဆန္ေစ့ပုံစံျဖစ္ေအာင္လုပ္ ဆိုတာေတြဟာ အင္မတန္မွ လက္ဝင္တဲ့အလုပ္ေတြပါ--ဘယ္သူမွ မလုပ္ပါဘူး။ ဆန္အေကာင္းစားနဲ႔ ဆန္အညံ့စား ႐ုပ္လကၡဏာအရ ခပ္ဆင္ဆင္တူတာကိုေရြး reprocessing လုပ္လိုပ္ရင္႐ိုက္စား
ေကာင္းေကာင္းလုပ္လို႔ရပါတယ္။ ဖြဘုတ္မွာတက္ေရးၿပီး ဖြမေနၾကပါနဲ႔ေတာ့-- ဆန္အတုဆိုရင္ စီးပြားကူးသန္း စားသုံးသူေရးရာဦးစီဌာန သာသြားျပလိုက္ေတာ့ -- ဆန္စပါးကြ်မ္းက်င္သူေတြအမ်ားႀကီ းရွိတယ္။ သာမန္အဆင့္လူေတြနားလည္ေအာင္သာေ ရးထားတာ အေသးစိပ္သိခ်င္ရင္ လွည္းကူးက အရင္အေခၚ ပီတီေအစီ သာသြားေမးလိုက္ၾကေတာ့ ဆန္စပါးကြ်မ္းက်င္သူေတြ အရွင္လတ္လတ္ႀကီးေတြ ရွိေနေသးတယ္။ ေလပါတယ္ကြာ-- ဆန္အတုတဲ့-- ထမင္းခ်က္လိုက္မွ သိတယ္တဲ့--
ဆန္ရဲ႕ ႐ူပအရည္အေသြးဟာအေပၚရံၾကည့္လိုက္
ေကာင္းေကာင္းလုပ္လို႔ရပါတယ္။ ဖြဘုတ္မွာတက္ေရးၿပီး ဖြမေနၾကပါနဲ႔ေတာ့-- ဆန္အတုဆိုရင္ စီးပြားကူးသန္း စားသုံးသူေရးရာဦးစီဌာန သာသြားျပလိုက္ေတာ့ -- ဆန္စပါးကြ်မ္းက်င္သူေတြအမ်ားႀကီ
No comments:
Post a Comment